Szülői felügyelet

A napiszex.org kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretnéd, hogy a környezetedben kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával – azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük használj szűrőprogramot!

Magyar nyelvű szűrőszoftverek

Biztonságos Böngészés Program

www.biztonsagosbongeszes.org

A Biztonságos Böngészés Program a Dolphin Knight szűrőszoftver  speciálisan magyarországra lett tervezve, a magyar nyelv sajátosságait figyelembe vevő, továbbfejlesztett változata, mely otthoni és iskolai változatban is elérhető.

Norton Online Family 

onlinefamily.norton.com/familysafety

Ezen az oldalon egy egész szűrőszoftver programcsalád érhető el, melyek nem csak számítógépeken, hanem okostelefonokon is alkalmazhatók. A program nem „titokban kémkedik” a gyerekek internetes tevékenysége után, hanem bevonja őket az „online nyomkövetésbe” biztonságos internethasználat érdekében.

Microsoft Windows – Szülői felügyelet

windows.microsoft.com/hu-hu/windows/set-up-family-safety

A Microsoft Windows operációs rendszerében a „Szülői felügyelet” eszközzel korlátozható, hogy a gyerekek hogyan használhatják a számítógépet. Megadható például, hogy mely időintervallumban használhatják a számítógépet, milyen típusú játékokkal játszhatnak, és milyen programokat futtathatnak.

Angol nyelvű szűrőprogramok

Az internet angolul is rengeteg szoftver érhető el, az internet nemzetköziségére való tekintettel.

Net Nanny

www.netnanny.com

Több nyugati fórumon ezt a szoftvert vezető helyen hozzák, 2014-ben több díjat is nyert, a képalapú szűrést és a képfeltöltés blokkolást azonban sajnos nem tudja. 

KIDOZ

kidoz.net

Elsősorban a nagyon kicsiknek való szűrőprogramok, már több mobil platformra is létezik. 

Zoodles

www.zoodles.com

Egy igazán jól használható szűrőszoftver, szinte minden platformon elérhető, viszont sajnos nem elérhető magyar nyelven. 

McAfee – Safe Eyes

www.safeeyes.com

Az Európai Unióban jelenleg ez az egyik legjobban ajánlott szűrőprogram. A képalapú szűrést és a képfeltöltés blokkolást sajnos ez a program sem tudja. Mobilon, egyelőre csak iOS-en rendszeren fut.

Webwatcher

www.webwatcher.com 

Több európai szakmai fórumon ezt a szoftvert is ajánlják, 2014-ben több díjat is megnyert termék. A képalapú szűrést és a képfeltöltés blokkolást sajnos nem tudja kezelni. Windows-on, Mac-on, iPhone-on és Androinon futó verziója is van. 

Spytech SpyAgent

www.spytech-web.com/spyagent

2014-ben díjazott termék, a képalapú szűrést és a képfeltöltés blokkolást sajnos nem tudja kezelni, mobilra kiadott verziója nincs. 

K9 Web Protection

www.k9webprotection.com

A Blue Coat óriási adatbázissal rendelkezik, amelynek a használatáért több ezer vállalat fizet világszerte, hogy szűrni tudják az internetes forgalmukat. A K9 Web Protection szintén ugyanezt az adatbázist használja. A K9 szűrőprogram egyik nagy előnye, hogy elküldi a cég szerverére a meglátogatott oldalak URL címét a weboldal kategóriájának meghatározásának érdekében, azonban ezt nem a cég szerverein, hanem lokálisan, a gyermek számítógépén tárolja.

A program otthoni felhasználásra ingyenes. Nem csak PC-re, hanem okostelefonokra is elérhető.